Counseling is vooral gebaseerd op het goed en intens luisteren naar uw verhaal. Wij helpen u met het onder woorden brengen van uw gedachten en gevoelens. Deze worden ten alle tijden gerespecteerd. Er worden vragen gesteld, die meer inzicht gaan geven in uw situatie. We richten ons op uw persoonlijke kwaliteiten die kunnen helpen in de omgang met het probleem. Tevens kunnen wij ondersteuning bieden bij moeilijke keuzes en beslissingen waar u voor staat.

stoeltjesCounseling is praktische psychologische hulp door middel van dialogen. Wanneer u een probleem heeft waar u alleen niet meer uitkomt, helpen wij u beter met uw situatie om te gaan of het probleem op te lossen. Doordat wij een objectieve buitenstaander zijn, kunnen wij helpen uw problemen in het juiste perspectief te zien. Verder helpen wij u in de ontwikkeling van uw eigen plan, nadat wij samen met u een doelstelling hebben neergezet. Daar waar nodig begeleiden wij u in het proces van uitvoering.

Het is mogelijk dat u bepaalde gewoontes gaat ontdekken die ingeslopen zijn, waarvan u afscheid mag nemen. Daarnaast zult u ook verstelt staan van uw eigen kwaliteiten en capaciteiten die tijdens deze therapie naar boven komen en een belangrijke rol gaan spelen. “Opeens snapte ik hoe het werkte” of “nu weet ik waarom ik dit zo vaak doe” zijn een tweetal reacties die regelmatig gehoord worden na een counselinggesprek. Men ervaart het als een kans krijgen om een nieuwe uitdaging en een verandering in het leven te omarmen. Het nieuwe te koesteren, uit te werken, vast te houden en weer door te geven.