HEALTH SUPPORT PROGRAMS

Fysieke en mentale gezondheid is het fundament van persoonlijk welbevinden. Een goede gezondheid staat voor veel mensen bovenaan op hun lijst van geluksfactoren. Voor een gezond leven zijn zinvolle participatie in de samenleving, een gezonde levensstijl en goede zorg nodig. Bij een gezonde levensstijl spelen aspecten als beweging, voeding, leefomgeving en manier van werken en werkomstandigheden een belangrijke rol.

Het is daarom belangrijk om onze gezondheid te optimaliseren en te behouden. MediTraject weet als geen ander wat daar voor nodig is, of het nu gaat om preventie, behandelen…. of presteren!

Health-Support-Programs_logo
Health Support Programs
is een programma wat specifiek gericht is op het uitvoeren van een LifeStyle Analyse. Speciaal voor de sporter, de sportclub, sportopleiding, pilotenopleiding, politie en defensie kan de LifeStyle Analyse uitgebreid worden met het opsporen van voedingsintoleranties, het inzetten van een specifiek dieet en supplementen, het voorkomen en behandelen van acute en chronische sportblessures.


LifeStyle Analyse
Een LifeStyle Analyse van Health Support Programs bestaat uit een bloeddrukmeting, gewichtsmeting, urinetest (Combur10) en we meten de arteriële verstijving en verkalking en brengen zo uw vaatkwaliteit in kaart. Daarnaast wordt uw vitamine K status, de hoeveelheid gebonden zuurstof, uw hartslag en bloeddruk gemeten en geëvalueerd. Door inzicht te krijgen in de vasculaire stijfheid, kunnen we mede een beeld krijgen in een mogelijke vitamine K-insufficiëntie. MediTraject kan een advies uitbrengen, maar stelt geen diagnoses naar aanleiding van de metingen. De uitslag van de metingen en de urinetest worden samen met uw persoonlijke checklist bekeken. Hierop wordt u een persoonlijk LifeStyle Advies aangeboden. Uw persoonlijk LifeStyle Advies is een leidraad die u zal helpen om een juiste aanpak te hanteren voor het bewust worden van een gezonde en optimale levensstijl.


Prestatie leveren door opsporen van voedingsintoleranties
Een niet te onderschatten onderdeel binnen het concept van Health Support Programs is het opsporen van voedingsintoleranties. Het aanpakken van voedingsintoleranties is van groot belang als er prestatie geleverd moet worden. Wanneer onopgemerkte intoleranties hun gang kunnen gaan, raakt het lichaam op den duur zijn krachten kwijt. Omdat dit vaak een proces is wat al jaren bezig is, gaat dit bijna onopgemerkt aan ons voorbij. Pas op het moment dat prestaties verbeteren door de voeding te laten staan die de intolerantie veroorzaakt, merk je wat je hebt laten liggen in de loop der tijd. Voor een sporter een bron van frustratie, want presteren is belangrijk.


Coeliakie en Voedingsintolerantie sneltest
Coeliakie en voedingsintoleranties veroorzaken maag- en darmklachten, psychische klachten, ontstekingen, chronische activering van het immuunsysteem en verstoring van de natuurlijke hormoonbalans. Verstoring van de hormoonbalans kan, in combinatie met de chronische activering van het immuunsysteem, leiden tot allerlei ‘vage klachten’. Klachten waar de reguliere medische wetenschap vaak het antwoord niet op heeft, omdat een heldere diagnose uitblijft. Meer informatie over de Coeliakie sneltest klik hier.

Met de Health Support Programs Coeliakie sneltest, wordt in 10 minuten uitgesloten of u coeliakie heeft. Via een specifieke voedingsintolerantie sneltest wordt getest op 57 voedingsmiddelen met een paar druppeltjes bloed (vingerprik). De resultaten zijn na 30 minuten zichtbaar met het blote oog, zonder speciale apparatuur. Er wordt getest op 90% van de voedingsmiddelen die wereldwijd worden gegeten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het standaard pakket uit te breiden met aanvullende bloed, urine, feces en speekselanalyses.


Het voedings- en suppletieadvies
Binnen het concept en de essentie van Health Support Programs ligt de overtuiging dat voeding een centrale rol speelt in onze gezondheid. Het uitgangspunt is, dat een uitgebalanceerde voeding en gezonde leefstijl essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid. De belangrijkste aandachtspunten om de leefstijl te verbeteren worden samengevat in de afkorting BRAVO: ‘meer Bewegen, niet Roken, matig met Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning’. Voedingssupplementen kunnen in veel gevallen helpen een goede gezondheid te ondersteunen. Bij wie en in welke situaties voedingssupplementen een aanvullende rol kunnen vervullen, hangt onder andere af van de persoon en de uitslag van de LifeStyle Analyse. We hanteren drie verschillende doelstellingen waarop een suppletieadvies gebaseerd kan zijn:

 1. De voeding aanvullen om gezondheid te behouden.
 2. Het bevorderen van de veerkracht van individuele gezondheid, risicoreductie en ziektepreventie.
 3. Als onderdeel van een behandelplan.

 

Behandelen en voorkomen van acute en chronische blessures
MediTraject is het juiste behandelcentrum voor uiteenlopende blessures. Door de unieke aanpak zijn wij in staat om blessures op verschillende manieren gelijktijdig te behandelen. De behandeling bestaat uit APS therapie, BEMER therapie, enzymtherapie, suppletie en (sport)massage. Daarnaast werken wij samen met personal EMS-trainers met ervaring op het gebied van het trainen/behandelen met het Bodytec systeem. De behandelingen binnen MediTraject kunnen eventueel aanvullend worden ingezet naast een fysiotherapeutische behandeling. Door het inzetten van onze specifieke LifeStyle Analyse krijgt u een inzicht in uw persoonlijke levensstijl, waardoor bepaalde soorten blessures in de toekomst vermeden zouden kunnen worden. Voor meer informatie over sport en de vasculaire therapie van BEMER. Lees hier


De kosten
U kunt individueel de Health Support Program LifeStyle Analyse met het LifeStyle Advies afnemen. De kosten voor dit pakket zijn € 485,- inclusief de voedingsintolerantietest en een specifieke coeliakietest. We zijn ongeveer 90 minuten bezig met het afnemen van alle analyses en de intake. Naar aanleiding hiervan krijgt u een rapportage en advies. Deze wordt volledig uitgewerkt en besproken in een vervolgafspraak.
Voor werkgevers is het samenstellen van een specifiek pakket zeker een optie. Informatie hierover vindt u op deze site onder het menu ‘zakelijk’.


Groepskorting
Wanneer u met meerdere personen, bijvoorbeeld als (sport)club, instantie of werkgever bestelt, kunt u contact met ons opnemen. MediTraject kan voorzien in een groepskorting. Het is daarom aan te bevelen uw clubleden of personeel te wijzen op de mogelijkheid van een groepskorting.


De behandeling
Het behandelen van cliënten valt niet onder Health Support Programs. Behandelingen kunnen worden ingezet via MediTraject. Op onze site kunt u de behandelingen en de prijzen vinden. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk om (gedeeltelijke) vergoeding te ontvangen. Informeer hiernaar bij uw ziektekostenverzekeraar. Voor tarieven 2019 klik hier.


Sportwedstrijden en missiesEHBO2
Het is mogelijk tijdens een belangrijke wedstrijd of activiteit een beroep te doen op MediTraject, om ter plaatse geblesseerde sporters/piloten/politie/soldaten te behandelen met APS/BEMER therapie en een (sport)massage.
Onze medewerkers zijn in het bezit van een E.H.B.O en reanimatiediploma. Wij hanteren een uurtarief. Meer weten?
Stel uw vraag via het contactformulier of mail naar info@meditraject.nl

LifeStyle Analyse & Advies per persoon € 485,-  

 • Anamnese (uitgebreide vragenlijst)
 • Intake van minimaal 90 minuten
 • Bloeddrukmeting
 • Gewichtsmeeting
 • Urine analyse – 10 parameters
 • Bio elektrische meting (270 parameters)
 • Coeliakie sneltest
 • Voedingsintolerantie sneltest
 • Uitwerking rapportage
 • Uitwerking LifeStyle advies